racusznik

racusznik
KONTAKT: trzaskatrzaska@gmial.com

środa, 24 września 2014

Pulpety z fetą w sosie koperkowym


Przygotować należy:

* 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
* 3 łyzki kaszy manny
* 3 łyżki bułki tartej
* 1 jajko
* ser feta pokrojony w kostkę
* nać selera lub pietruszki
* przyprawy: sól, pieprz czarny i biały, gałkę muszkatołową, słodką paprykę, chilli

* włoszczyzna na bulion
* koperek
* 3łyżki jogurtu naturalnego


Mięso należy połączyć z bułką, kaszą i jajkiem. Dodać przyprawy oraz ser wraz z pokrojoną natką. Wyrobić i formować pulpeciki wielkości pomidorków koktajlowych.

Warzywa na bulion obrać i wrzucić do posolonej gotującej wody.
Pulpeciki przełożyć do przygotowanego warzywnego wywaru i gotować do momentu ich wypłyniecia na powierzchnię bulionu.

Odlać pół szklanki bulionu i połączyć go z jogurtem naturalnym, pieprzem oraz koperkiem, energicznie mieszając, powstałym sosem polewamy pulpeciki. Podawać z makaronem.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz