racusznik

racusznik
KONTAKT: trzaskatrzaska@gmial.com

piątek, 19 września 2014

Lekka sałatka pieczeniowa


W połączeniu z pieczonym mięsem jest niezastąpiona, a jej atutem jest czas, który poświęcisz w zasadzie jedynie na pokrojenie owoców i sera :) Robi się niemalże sama!


Lekka sałatka pieczeniowa
przepis własny 

składniki:

* winogrona
* brzoskwinie z puszki + sok
* ser feta
* roszponka
* oliwki czarne (kilka szt)
* pieprz

przygotowanie:

1. należy pokroić w kostkę ser, brzoskwinie, oliwki w "uszczelki"- tak mawia mój brat

2. rozłozyć roszponkę na talerzu, ułożyć na niej brzoskwinie, winogrona, ser, oliwki, całość doprawić pieprzem i polać syropem z brzoskwiń i opcjonalnie można skropić sokiem z cytryny

Sałatkę podawać z pieczonym lub duszonym mięsem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz