racusznik
czwartek, 31 lipca 2014
Sałatka z serem pleśniowy, gruszkami, brzoskwiniami oraz prażonymi migdałami
Prosta i smaczna :)
Potrzebujemy:
(na 2 porcje)
* ser pleśniowy (użyłam ser pleśniowy Turek light)
* sałata lodowa
* gruszka
* brzoskwinia
* białe winogrono
* migdały (płatki)
* pieprz
dressing:
* sok z cytryny 2 łyżeczki
* 1 łyżeczka miodu
* 1 łyżka wody
* 1 łyżeczka oliwy / olej kujawski
Przygotowanie:
1. Sałatę należy porwać, owoce umyć i pokroić w kosteczkę, połączyć z sałatą.
2. Ser pokroić i dodać do sałatki.
3. Składniki na dressing dokładnie wymieszać do połączenia i skropić nim sałatkę. Doprawić pieprzem wedle uznania.
4. Na rozgrzanej patelni prażymy migdały i posypujemy nimi sałatkę tuż przed podaniem.
Gotowe!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz