racusznik
środa, 24 września 2014
Pulpety z fetą w sosie koperkowym
Przygotować należy:
* 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
* 3 łyzki kaszy manny
* 3 łyżki bułki tartej
* 1 jajko
* ser feta pokrojony w kostkę
* nać selera lub pietruszki
* przyprawy: sól, pieprz czarny i biały, gałkę muszkatołową, słodką paprykę, chilli
* włoszczyzna na bulion
* koperek
* 3łyżki jogurtu naturalnego
Mięso należy połączyć z bułką, kaszą i jajkiem. Dodać przyprawy oraz ser wraz z pokrojoną natką. Wyrobić i formować pulpeciki wielkości pomidorków koktajlowych.
Warzywa na bulion obrać i wrzucić do posolonej gotującej wody.
Pulpeciki przełożyć do przygotowanego warzywnego wywaru i gotować do momentu ich wypłyniecia na powierzchnię bulionu.
Odlać pół szklanki bulionu i połączyć go z jogurtem naturalnym, pieprzem oraz koperkiem, energicznie mieszając, powstałym sosem polewamy pulpeciki. Podawać z makaronem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz